Please select language for website: Dutch English German French Italian Spanish Romanian Polish Ukrainian Russian

Motorjacht kopen

Home / Motorjacht kopen

Aankoop van een motorjacht via de jachtmakelaar

Een belangrijk aspect tijdens de oriënterende fase bij de aankoop van een schip is de ‘emotie’.

Daar voor sommige mensen de watersport nog onbekend is en voor sommige mensen de watersport nog steeds hun ultieme passie is, zien wij dit aspect dagelijks de revue passeren.

Ons credo is dan ook altijd : ‘wij verkopen geen schepen maar emotie’

Eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. Een watersporter zoekt een schip voor zijn ultieme ontspanning op het water. Als u op zoek bent naar uw droomschip dan speelt niet alleen maar emotie een rol maar ook het positieve gevoel dat u bij een bepaald type schip moet hebben. Het zogenaamde ‘onderbuik gevoel’.

Een belangrijk punt is natuurlijk ook de rationele blik op de zaak daar het veelal om schepen gaat welke behoorlijk hoge bedragen vertegenwoordigen. Veelal zijn er na twee bezichtigingen de benodigde vragen over de techniek, uitrusting en mogelijkheden van het schip m.b.t het gewenste vaargebied van de aspirant koper.

b_jachtaanbod_o

Van bieding tot overeenkomst tot overdracht:

Dolman Yachting adviseert u in de hoogte van het bod en brengt dit voor u uit naar de verkopende partij. Dit bod is altijd onder voorbehoud van een technische keuring, een proefvaart, een inspectie van het onderwaterschip en een eventuele ontbindende voorwaarde voor een hypotheek / financiering.

Als koper en verkoper overeenstemming hebben bereikt over de transactiesom dan zullen wij een koopovereenkomst gaan opmaken conform de hierboven genoemde voorwaarden. Voorts vindt de proefvaart, keuring en inspectie plaats van het schip en dat alles op 1 dag tezamen met koper en verkoper. Indien deze naar tevredenheid aan beide kanten is afgerond kan de aanbetaling of eindbetaling plaatsvinden via de notaris of via de Stg. Derdengelden Dolman Yachting.

Als alle benodigde scheepspapieren in orde worden bevonden en er recherche bij het Kadaster heeft plaatsgevonden kan het schip aan de koper worden overgedragen.

 

f_aankoop_verkoopsteiger_medium