AANKOOP VAN EEN MOTORJACHT VIA DE JACHTMAKELAAR

Aankoop van een motorjacht via de jachtmakelaar

Een belangrijk aspect tijdens de oriënterende fase bij de aankoop van een motorjacht is de ‘emotie’.

Daar voor sommige mensen de watersport nog onbekend is en voor sommige mensen de watersport nog steeds hun ultieme passie is, zien wij dit aspect dagelijks de revue passeren.

Ons credo is dan ook altijd : ‘wij verkopen geen motorjachten maar emotie’

Eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. Een watersporter zoekt een motorjacht voor zijn ultieme ontspanning op het water. Als u op zoek bent naar uw droomjacht dan speelt niet alleen maar emotie een rol maar ook het positieve gevoel dat u bij een bepaald type motorjacht moet hebben. Het zogenaamde ‘onderbuik gevoel’.

Een belangrijk punt is natuurlijk ook de rationele blik op de zaak daar het veelal om motorjachten gaat welke behoorlijk hoge bedragen vertegenwoordigen. Veelal zijn er na twee bezichtigingen de benodigde vragen over de techniek, uitrusting en mogelijkheden van het motorjacht m.b.t het gewenste vaargebied van de aspirant koper.

Vragen als : Zoek ik een motorjacht voor lange tochten over zee ? Snel of langzaam varend ? Polyester of staal ? Of toch meer een motorjacht voor alleen de binnenwateren ? Wij adviseren u zo vakkundig als mogelijk zodat u uiteindelijk tot de juiste besluitvorming kunt komen. Dit is de meerwaarde van ons als jachtmakelaar door onze jarenlange opgedane ervaring.

Van bieding tot overeenkomst tot overdracht

Dolman Yachting adviseert u in de hoogte van het bod en brengt dit voor u uit naar de verkopende partij. Dit bod is altijd onder voorbehoud van een technische keuring (door een gecertificeerde EMCI-HISWA-NVEP keurmeester), een technische proefvaart en een inspectie van het onderwaterschip. Dit zijn altijd kosten koper.

Als koper en verkoper overeenstemming hebben bereikt over de transactiesom dan zullen wij een koopovereenkomst gaan opmaken conform de hierboven genoemde voorwaarden en kan er een aanbetaling plaatsvinden. Voorts vindt de technische proefvaart, keuring en inspectie plaats van het schip en dat alles op 1 dag tezamen met koper en verkoper. Indien deze naar tevredenheid aan beiden kanten is afgerond kan de verdere aanbetaling en eindbetaling plaatsvinden via de notaris of via Stichting Derdengelden Dolman Yachting.

Als alle benodigde scheepspapieren in orde worden bevonden en er recherche bij het Kadaster heeft plaatsgevonden kan het schip aan de koper worden overgedragen.

VAN BIEDING TOT OVEREENKOMST